Τι είναι το τσάι rooibos;

Το rooibos, γνωστό και ως κόκκινο τσάι, είναι ένα βότανο που φύεται αποκλειστικά στα βουνά της Νότιας Αφρικής και διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και πολλαπλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. Μπορεί να έχει γίνει ευρέως γνωστό τα τελευταία χρόνια, αποκτώντας ολοένα και περισσότερους λάτρεις σε όλο τον κόσμο, όμως η ανακάλυψη του rooibos δεν είναι πρόσφατη.

Εάν αναρρωτιέστε τι είναι το τσάι rooibos, γνωστό και ως κόκκινο τσάι, είναι ένα βότανο που φύεται αποκλειστικά στη γη της Νότιας Αφρικής και διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και πολλαπλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.

Μπορεί να έχει γίνει ευρέως γνωστό τα τελευταία χρόνια, αποκτώντας ολοένα και περισσότερους λάτρεις σε όλο τον κόσμο, η ανακάλυψη όμως του τσαγιού rooibos δεν είναι πρόσφατη.

Το συγκεκριμένο βότανο υπάρχει και χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Πρώτη η αρχαία φυλή των Σαν στη Νότια Αφρική άρχισε να συλλέγει τα φύλλα και τους βλαστούς του και να τα αξιοποιεί σταθερά επί σειρά ετών, αναγνωρίζοντας το πλήθος των ευεργετικών του δράσεων.

Μετά τη συγκομιδή τα πράσινα, ακόμη, στελέχη και φύλλα του φυτού αφήνονται στον ήλιο για να ξεραθούν και υφίστανται έτσι μια φυσική διαδικασία ζύμωσης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να έχει ένα χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα.

Έτσι πήρε και την ονομασία τσάι rooibos, δηλαδή «κόκκινος θάμνος».

Αν και συνηθίζεται να αναφερόμαστε σε αυτό ως τσάι, η απάντηση στην ερώτηση τι είναι το rooibos, διαφέρει λίγο.

Στην πραγματικότητα είναι βότανο που προέρχεται από το φυτό Aspalathus linearis και διαφέρει σημαντικά από το τσάι.

Το τσάι rooibos παρουσιάζει υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών αλλά και μεταλλικών στοιχείων, όπως σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, χαλκό και ψευδάργυρο.

Ταυτόχρονα έχει μηδενική περιεκτικότητα σε καφεΐνη και δεν περιέχει καθόλου θερμίδες, κάτι που το καθιστά ιδανικό ρόφημα για κάθε ώρα της ημέρας.

Μια ακόμα σημαντική ιδιότητα του τσαγιού rooibos που το διαφοροποιεί από ένα οποιοδήποτε άλλο τσάι και άλλα αφεψήματα είναι ότι, σε αντίθεση με αυτά, περιέχει ελάχιστες τανίνες.

Επίσης το τσάι rooibos δεν επηρεάζει την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Για αυτό το λόγο είναι ασφαλές και ωφέλιμο για εγκύους και άτομα κάθε ηλικίας, ακόμη και παιδιά.

Μεταξύ των πολυάριθμων ευεργετικών του δράσεων είναι η καταπολέμηση της αϋπνίας, η ανακούφιση από πονοκεφάλους και πεπτικές διαταραχές και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Όμως εκτός από ωφέλιμο, το τσάι rooibos είναι από τη φύση του και εξαιρετικά γευστικό, δίνοντάς μας ροφήματα με γεμάτη, γλυκιά γεύση χωρίς την προσθήκη κάποιας γλυκαντικής ουσίας και με περισσότερο χαρακτήρα από ότι ένα άλλο τσάι.

Τώρα λοιπόν που μάθατε τι είναι το τσάι rooibos, μπορείτε να το απολαύσετε κρύο ή ζεστό ως αφέψημα αλλά και σε παρασκευές γλυκών, κέϊκ και άλλων με όλες τις ευεργετικές ιδιότητες και την πλούσια γεύση του τσαγιού rooibos.

Για προϊόντα τσαγιού rooibos της redespresso hellas, πατήστε εδώ.

To τσάι μας

Απο που προερχεται το redespresso Τσάι rooibos

Το όνομα «red espresso» περιγράφει το ίδιο το προϊόν: το «red»/»κόκκινο» αναφέρεται στο διακριτικό χρώμα του εσπρέσο μας που παρασκευάζεται από αγνό τσάι Rooibos.Είναι επίσης γνωστό ως κόκκινο τσάι. Το «espresso» περιγράφει τον νέο μας τρόπο απόλαυσης του τσαγιού ως εσπρέσο.

To redespresso τσάι Rooibos καλλιεργείται μόνο σε μια και μοναδική περιοχή στον κόσμο, σε ακτίνα 110 χλμ. στα βουνά Cederberg κοντά στο Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική και πουθενά αλλού. Δεσμευόμαστε να προμηθεύομαστε το καλύτερο ποιοτικά Rooibos που βρίσκεται εκεί, αυτό που μεγαλώνει σε υψηλότερο υψόμετρο σε μεμονωμένες ιδιοκτησίες. Το εργοστάσιο παραγωγής red espresso® και η μονάδα παραγωγής βρίσκονται στο Paarl της Νότιας Αφρικής. Όλα τα προϊόντα επεξεργάζονται και συσκευάζονται εκεί.

Tο red espresso® περιέχει μόνο 100% αγνό τσάι Rooibos σε σκόνη εσπρέσο, καινοτομία σε παγκόσμια πατενταρισμένη κοπή, ενώ δεν περιέχει πρόσθετα, συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες.

Η ακεραιότητά μας και η εξαιρετική ποιότητα των συστατικών μας είναι που κάνει τη red espresso να ξεχωρίζει.

 

  1. Η αργή και φυσική καλλιέργεια σε μεγάλο υψόμετρο είναι που δίνει στο τσάι μας τη γλυκιά, πλούσια, ξεχωριστή και έντονη γεύση.
  2. Υιοθετούμε πρακτικές βιώσιμης, μη αρδευόμενης βιολογικής καλλιέργειας, χωρίς χρήση ζιζανιοκτόνων ή φυτοφαρμάκων.
  3. Χάρη στις μεθόδους καλλιέργειας που αναπτύχθηκαν με σεβασμό προς τη φύση, το κτήμα μας έχει λάβει την υψηλότερη βαθμολογία στην κλίμακα βιοποικιλότητας.

Κορυφαία γεύση

Η redespresso είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που παρασκευάσε το τσάι rooibos σε μορφή espresso. Τα προϊόντα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή ροφημάτων εμπνευσμένων από τον καφέ για όσους αναζητούν μια υγιεινή εναλλακτική σε αυτόν, δίνοντας το πιο πλούσιο, έντονο και γευστικό τσάι rooibos.

Ευεργετική δράση

Χάρη στη μοναδική τεχνική άλεσης, που έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, και τη μέθοδο παρασκευής του που είναι ίδια με αυτή του espresso, ο red espresso έχει 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από άλλα ροφήματα rooibos που έχουν παρασκευαστεί με τον παραδοσιακό τρόπο και 5 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι.

Εγγραφείτε

στο newsletter μας