Όλα ξεκίνησαν με την ιδέα ενός εραστή του καφέ, για μία πραγματική, υγιεινή εναλλακτική στον καφέ.
Από τότε αυτή η ιδέα έχει γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο, ως μια πιο υγιεινή, «κόκκινη» εκδοχή αγαπημένων ροφημάτων – από παγωμένο τσάι μέχρι chai και ζεστή σοκολάτα.
Ποιος είπε ότι οι υγιεινές επιλογές δεν μπορούν να είναι απολαυστικές, συναρπαστικές και γεμάτες γεύση;
Γι’αυτό εμείς δημιουργούμε προϊόντα που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο.

Η ιστορία της red espresso ξεκινά το 2005, όταν ο Carl Pretorius έχοντας συνειδητοποιήσει τον εθισμό του στον καφέ, ήξερε ότι έπρεπε να μειώσει την ποσότητα καφεΐνης που κατανάλωνε και τους έξι espresso που συνήθιζε να πίνει τη μέρα να τους περιορίσει, μειώνοντας έτσι και τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του.

Η αναζήτησή του για μια καλή εναλλακτική χωρίς καφεΐνη δεν είχε αποτέλεσμα, το τσάι ήταν απλά βαρετό και ο ντεκαφεϊνέ ένα φτωχό υποκατάστατο. Ήθελε κάτι με το χαρακτήρα του espresso, μικρό και έντονο, γεμάτο γεύση και εξίσου διασκεδαστικό τρόπο παρασκευής. Γι’αυτό δέχτηκε την πρόκληση να επινοήσει ο ίδιος κάτι. Αυτό που τράβηξε την προσοχή του ήταν το τσάι rooibos, ένα βότανο της Νότιας Αφρικής, το οποίο οι ντόπιοι απολάμβαναν εδώ και ολόκληρες γενιές και εμπιστεύονταν για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού με αποτοξινωτικές, αντιγηραντικές και πολλές άλλες ευεργετικές ιδιότητες. Αναρωτήθηκε αν όλα αυτά τα οφέλη θα μπορούσαν ίσως να συμπυκνωθούν σε μια μικρή γευστική δόση χωρίς καθόλου καφεΐνη

Όσο μεγαλύτερο το υψόμετρο στο οποίο καλλιεργείται το τσάι, τόσο καλύτερη είναι η γεύση του λόγω του πιο αργού ρυθμού ανάπτυξης, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον καφέ. Ως πραγματικός γνώστης του καφέ, ο Carl μπορούσε να αντιληφθεί τις λεπτές διαφορές στις ποικιλίες και στον τρόπο καλλιέργειας του espresso και το πώς αυτά επηρεάζουν την τελική γεύση στο ποτήρι. Επομένως ήξερε ότι έπρεπε οπωσδήποτε να αναζητήσει rooibos άριστης ποιότητας και αμιγούς προέλευσης καλλιεργημένο σε βουνό. Και τελικά το βρήκε σε ένα οικογενειακό αγρόκτημα και πέρασε τους επόμενους μήνες ήσυχα, τελειοποιώντας το άλεσμα του τσαγιού, μέχρι που μια μέρα κατάφερε να παράγει ένα εντυπωσιακό κόκκινο αποτέλεσμα σε μορφή espresso, με πλούσια crema, απίστευτα γευστικό και υγιεινό, γεμάτο αντιοξειδωτικά.

Ο Carl ήξερε καλά ότι είχε στα χέρια του ένα προϊόν που μπορούσε να καλύψει μια παγκόσμια καταναλωτική ανάγκη, χρειαζόταν όμως έναν έξυπνο και έμπειρο επιχειρηματία και έναν marketing strategist για να αναλάβουν την προώθησή του στην αγορά. Ο Pete και η Monique Ethelston βρίσκονταν σε γαμήλιο ταξίδι, σε ένα internet καφέ στο Κατμαντού όταν έλαβαν ένα πρώτο email από τον Carl (συνεργάτη και φίλο του Pete επί σειρά ετών), που τους καλούσε να δοκιμάσουν ένα cappuccino rooibos όταν θα επέστρεφαν.

Τόσο ο Pete όσο και η Monique είχαν εγκαταλείψει τον επιχειρηματικό κόσμο έπειτα από πολλά χρόνια συνεργασίας με πολυεθνικές εταιρείες και έψαχναν να αναλάβουν ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα για να αξιοποιήσουν τον ενθουσιασμό και την εμπειρία τους.

Με πίστη στο προϊόν και το κοινό όραμά τους για τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας ροφημάτων και μιας παγκόσμιας κλάσης επιχείρησης και επωνυμίας, έκαναν το βήμα για την παρουσίαση του πρώτου espresso από τσάι rooibos στον κόσμο.

Τον ονόμασαν red espresso. Σήμερα, αυτό που ξεκίνησε ως ο πρώτος espresso από τσάι στον κόσμο έχει επεκταθεί σε πολλά διαφορετικά προϊόντα με βάση το τσάι rooibos καθώς και πρωτότυπα υγιεινά ροφήματα καθιστώντας τη red espresso ηγέτη στη βιομηχανία τσαγιού rooibos και εξειδικευμένων ροφημάτων υγείας και ευεξίας.

Εγγραφείτε

στο newsletter μας